Krajiny

Zobraziť všetky »

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,90 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »

Azerbajdžan a Gruzínsko

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1094023
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Azerbajdžan – krajina kultúr s nádychom orientu a atmosférou ďalekého východu. Baku, ako mesto tradícií a modernej architektúry s prezývkou „Dubaj východu“ Vás prekvapí svojou veľkoleposťou.

Úžasní ľudia, jedlo, kultúra, kde turisti sú stále len atrakciou pre domácich a nedotknutá príroda. Vitajte v krajine na úpätí Kaukazu, Gruzínsku.

PROGRAM

1.deň:

Odlet z Budapešti v poobedňajších hodinách. Po prílete do hlavného mesta Azerbajdžanu - Baku, transfer do hotela, ubytovanie. Nocľah.

2.deň:

Raňajky. Prehliadka starého mesta, ktoré má čo ponúknuť. Navštívime známu spomienkovú aleju Shehidler Khiyabany, odkiaľ sa nám naskytne krásny panoramatický výhľad na celé mesto. Prejdeme starobylými uličkami historického centra a povieme si o jeho bohatej histórii. Uvidíme vežu Maiden (UNESCO) z 12.stor., ako najväčší pamätník širvánsko - apšeronskej vetvy azerbajdžanskej architektúry. Prejdeme do novšej časti mesta, ktorá je typická architektúrou z 19. až 20.stor. Za zmienku stojí prospekt Nizami s námestím - najznámejšia ulica Baku s dĺžkou 3,5 km z 19.storočia. Vyzerá miestami ako malý Paríž so svojimi štýlovými kaviarňami, luxusnými obchodmi a všadeprítomnou atmosférou. Nebude chýbať ani prechádzka Národným bulvárom, tiahnucim sa popri Kaspickom mori s množstvom parkov. Uvidíte tu Malé Benátky, zmenšeninu tých pravých, Vlajkové námestie na ktorom sa týči najväčšia vlajka na svete, na stožiari vysokom až 160m a zaujímavé bude aj Múzeum miniatúrnych kníh, ktoré pochádzajú zo zbierky Z.Slaachovej, ktorá obsahovala viac ako 6500 miniatúrnych kníh zo 64 štátov sveta. Následne sa presunieme do areálu Krištáľovej haly - monumentálna stavba pre 27tis. divákov postavená v r. 2012 pôvodne pre spevácku súťaž Eurovision. Samozrejmosťou budú najznámejšie mrakodrapy Flame Towers „Horiace plamene“ - ultra moderné mrakodrapy v tvare plameňov, ktoré symbolizujú Azerbajdžan ako krajinu ohňa. Popoludní navštívime Palác širvanšáhov (UNESCO), ako jeden z najkrajších pamiatok azerbajdžanskej architektúry, komplex pozostávajúci z mešity s minaretom, mauzólea, starobylou bránou a zvyškami starých kúpeľov, ktorý je najstaršou časťou mesta siahajúci až do 7.stor. Večer sa prejdeme starým mestom a vychutnáme si atmosféru obchodu na miestnom trhu. Individuálne voľno. Čaká nás tradičná večera v miestnej reštaurácii. Návrat do hotela, nocľah.

3.deň:

Po raňajkách sa vypravíme pozdĺž Kaspického mora do archeologickej lokality Gobustan, kde sa zachovalo 6tis. skalných kresieb a rytín, z ktorých väčšina je datovaná do mladšej doby kamennej a doby medenej. Toto unikátne skalné umenie a pamiatky osídlenia v Gobustane sú zapísané na zozname UNESCO. Pokračujeme návštevou „chrámu ohňa“ Ateshgah, ktorý bol miestom zoroastriánskych bohoslužieb. Presun k „Ohnivej (horiacej) hore“ Yanar Dag, ktorú vo svojich cestopisoch spomína aj slávny cestovateľ Marco Polo. Pokračujeme návštevou Kultúrneho centra Heydar Alyiev - komplex, v ktorom sa nachádza kongresové centrum, múzeum, priestory na výstavy a administratívna časť. Centrum je pomenované po treťom prezidentovi krajiny. Projekt centra vypracovala architektka Zaha Hadid v r. 2007. Individuálne voľno. Návrat do hotela, nocľah.

4.deň:

Po raňajkách, presun do hlavného mesta Gruzínska-Tbilisi. V popoludňajších hodinách príchod na hotel. Ubytovanie. Nocľah.

5.deň:

Raňajky. Tbilisi je ako magnet – priťahuje turistov z celého sveta a v tento deň pochopíte prečo. Štartujeme prehliadkou starého mesta, pomenovaného podľa horúcich prameňov, ktoré tu objavil kráľ Vachtang Gorgasali a ktorý tu nariadil vybudovať hlavné mesto Gruzínska. Prejdeme centrom mesta, pozrieme si najväčší pravoslávny chrám na svete, Sameba (21.stor.). Následne sa na lanovke vyvezieme k pevnosti Narikala (duša Tbilisi), kde si užijete nádherný výhľad. Nebude chýbať ani prechádzka najznámejšou ulicou Shardeni či cez skvostný Most Mieru s výhľadom na mesto. Presun k vodopádu lásky, Leghvtakhevi, ktorá so svojou výškou 22m, patri k najvýznamnejším miestam v Tbilisi a ktoré by každý návštevník mal vidieť. Po prechádzke večera v tradičnej reštaurácii. Individuálne voľno. Návrat do hotela a nocľah.

6.deň:

Po raňajkách transfer na letisko k odletu do Európy.

Cena obsahuje:
• medzinárodná letenka (Budapešť - Baku - Tbilisi - Budapešť)
• 5x ubytovanie s raňajkami
• 2x tradičná večera v miestnej reštaurácii
• transfery počas pobytu
• vstupy do pamätihodností zahrnuté v programe
• vstupné vízum do Azerbajdžanu
• služby miestneho a slovensky hovoriaceho sprievodcu

Cena neobsahuje:
• komplexné cestovné poistenie 2 € /osoba/deň
• transfer Prešov - Budapešť (letisko) a späť
• vstupy a ďalšie služby nad rámec programu

Poznámka: CK si v prípade nutnosti vyhradzuje právo zmeny trasy a poradia programu pri zachovaní obsahu zájazdu, prípadne presun iným dopravným prostriedkom počas prehliadky miest. Pre realizáciu zájazdu pri zachovaní ceny zájazdu je nevyhnutných najmenej 13 účastníkov.

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text: