Leningradská oblasť

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,90 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »

Petrohrad – cár zimy

Destinácia: Rusko, Leningradská oblasť
Kód zájazdu: 1225676
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Popis:
Sneh a mráz krásne dotváraju charakter Sankt Peterburgu. Len si to predstavte – Petrohrad, snehové vločky poletujúce vzduchom a vrzgajúci sneh premenia chrámy a paláce na rozprávkove budovy, ktoré budia obdiv za každých okolností. Nenechajte si ujsť návštevu Ermitáže, Jantárovej komnaty, slávnej Aurory či Petropavlovskej pevnosti, kde sa nachádza aj hrobka Petra Veľkého. Práve tento pokrokový cár stojí za vytvorením „severných Benátok“, Petrohradu. Objavte jeho krásy spolu s nami. Chcete zájazd na mieru pre seba alebo pre svoju partiu, či kolegov? Tak neváhajte a napíšte nám. Každý produkt je možné vyskladať podľa vašich predstáv.

Program:
1. deň

Prílet do Petrohradu
Transfer z letiska do hotela
Fakultatívne (t.j. za doplatok) tradičná ruská večera s folklórnym programom, v reštaurácii.
 
2. deň
Raňajky v hoteli
Po raňajkách pôjdeme na autobusovú exkurziu po Petrohrade, na ktorej sa dozviete 300 ročnú históriu severného hlavného mesta. Počas exkurzie si vychutnáte nádherné výhľady na rieku Nevu, pozriete si dych vyrážajúce námestia a prejdete sa po hlavných uliciach mesta. Všetko, čo obdivujú turisti v Petrohrade uvidíte aj vy: Kazanský chrám, Isakijevskij chrám, Zimný palác, Michalský palác, Michalský zámok a mnoho iných pamiatok. Prehliadka zahŕňa zastávky pri jednotlivých pamiatkach, čas na fotenie. Nezahŕňa vstupy do pamiatok. Počas tejto prehliadky navštívime Isakyjevský chrám a vystúpime aj na vyhliadkovú vežu, odkiaľ sa Vám naskytne neopakovateľný pohľad na Petrohrad.
Po obede pokračujeme exkurziou „úžasný Sankt Peterburg“ – návšteva Ermitáže, ktorá patrí medzi najväčšie múzea na svete. Je ozajstnou pokladnicou svetovej kultúry a umenia a vy uvidíte viac ako 3 milióny exponátov.
Po prehliadke voľný čas.

3. deň
Raňajky v hoteli
Po raňajkách sa vyberieme na exkurziu do mesta Puškin, ktoré sa nachádza 25 km južne od Petrohradu. Mesto je pomenované na počesť ruského spisovateľa A. S. Puškina, ktorý tu študoval. Okrem nádherných parkov vás nadchne hlavne Katarínsky Palác, vybudovaný Katarínou I. neskôr rekonštruovaný Katarínou II., ktorý je z dielne architekta Ermitáže. Zároveň tu nájdete jantárovú komnatu, ktorú podaroval Petrovi I. pruský kráľ Fridrich Wilhem I. a následne zmizla počas nacistickej okupácie. Preto sa v paláci nachádza jej replika, tiež vyrobená z jantáru.
Exkurzia do múzea Politickej histórie Ruska– toto múzeum má iba pár rokov, ale veľmi rýchlo si získalo obľubu u návštevníkov pre bohatú a zaujímavo postavenú expozíciu. Múzeum ponúka tematické okruhy, ale medzi základné patrí prier?z politickej histórie Ruska od cárskeho Ruska cez boľševikov, sovietov a atď. Dozviete sa o politickej úlohe cárskej polície a mnoho iného. Múzeum hovorí príbehy cárskej rodiny, bežných ľudí, obetí revolúcii a podobne.
Voľný čas

4. deň
Raňajky v hoteli
10:00 Exkurzia do Petropavlovskej pevnosti a návšteva slávnej Aurory – počas tejto exkurzie navštívite miesta, ktoré sú zozname každého turistu, ktorý navštívi Petrohrad. Pevnosť, hrobka cárov a hlávné politické väzenie krajiny počas cárskeho Ruska a boľševikov to všetko je Petropavlovská pevnosť, ktorá  sa nachádza na tzv. zajačom ostrove. V hrobke spočíva napr. Mikuláš II. a Peter Veľký.  Následne sa vyberieme na Auroru – symbol boľševickej revolúcie, ktorá bola nasadená napr. v rusko-japonskej vojne.

5. deň
Raňajky v hoteli
Transfer na letisko
Doobedný odlet do Viedne


Ubytovanie
Ubytovanie bude poskytnuté v nasledujúcich hoteloch, alebo v iných hoteloch rovnakej kategórie

Hotel Baltiya 3+*
Baltia je moderný hotel v mestskej časti Vyborg v Petrohrade na brehu rieky Bolshaya Nevka, v blízkosti centra mesta a hlavných atrakcií. Nachádza 5 minút pešo od metro stanice Vyborgskaya, hotel má k dispozícii WIFI a lobby bar. Izby sú klimatizované a vybavené TV, chladničkou, pracovným stolom a fénom na vlasy v kúpeľni (tiež aj kozmetika- šampón, sprchový gél,uteráky).


*zájazd garantujeme od 8 osôb (maximálny počet osôb je 22)


Cena zahŕňa:
Ubytovanie v hoteli 3*
Raňajky švédske stoly
Sprievodca v slovenskom jazyku
Všetky exkurzie a vstupy uvedené v programe
Tradičná ruská večera
Transfer z letiska a na letisko v Petrohrade

Cena nezahŕňa:
Elektronické víza – 55 EUR/os
Fakultatívnu výlet- tradičná ruská večera s folklórnym programom (profesionálny tanečníci a speváci)-79€ osoba
Cestovné poistenie – 2,50€/deň/osoba
alebo cestovné poistenie Pandemic – 4€/deň/osoba
Letenky od 200 EUR/ os
Lístky na balet alebo operu- zabezpečíme na požiadanie ( celoročne okrem júl a august)

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text: