Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,90 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »

Vietnam to najlepšie za 14 dní

Destinácia: Vietnam
Kód zájazdu: 1278276
Cena od: 1 737 €
Príplatky od: 930 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

30.04.2024 15 dní First Minute 1 737 € +930 € odlet: Viedeň, Budapešť letecká
31.10.2024 15 dní First Minute 1 774 € +930 € odlet: Viedeň, Budapešť letecká

Popis zájazdu

Popis
Vietnam mnohí poznáme iba z bistier a reštaurácií v našom okolí, táto krajina však neponúka iba úžasnú kuchyňu. Veď, kto by si nedal skvelé pho (fo) alebo Bun Bo Nam Bo, ponúka ale aj nádherné prírodné scenérie a bohatú históriu. Počas tohto zájazdu sme pre vás snažili vybrať to najlepšie, respektíve to, čo by ste mali vidieť počas vašej prvej návštevy Vietnamu.
Navštívime hlavné mesto Hanoj, ktoré je preslávené svojim street foodom, zátoka Halong Bay vás uchváti, Hue je mesto palácov – odkiaľ vládla cisárska rodina a nájdete tam aj ich hrobky, nasleduje Hoi An – čarovné mestečko hodvábu a lampiónov a nočných trhov, Ho či Minovo mesto je akýmsi protipólom Hanoja. Dozviete sa veľa nielen o feudálnej histórii, ale aj o časoch, keď bol Vietnam napr. pod Francúzmi, a teda hlavne z obdobia Vietnamskej vojny s USA, budeme objavovať rieku Mekong a na záver si oddýchnete na plážach Mui ne.

Na vstup do Vietnamu  potrebné víza, vybavíme za Vás. Platnosť cestovného pasu musí byť min. 6 mesiacov po návrate z destinácie.


Program:
0, deň   Odlet
1. deň   Prílet do Hanoja - večerná street food exkurzia

Prílet do Hanoja – zájazd Vietnam, to najlepšie za 14 dní začína
Privítanie na letisku
Transfer do hotela a oddych
V neskorých popoludňajších hodinách vás vyzdvihnú vodiči na svojich skútroch. Naskočte dozadu a nechajte sa uchvátiť vašou uvítacou jazdou po Vietname. Je to vzrušujúci spôsob, ako objavovať Hanoj ??ako miestny. Pohodlne sa usadíte za vodičom a budete môcť sústrediť svoju pozornosť na všetko, čo vás obklopuje. Táto prehliadka vám poskytne pekný prehľad o Hanoji, jeho ikonickej pouličnej kultúry. Urobíme pár zastávok, aby sme sa odfotili a ochutnali nejaké miestne jedlo!
Jazda končí v hoteli.
Doprajte si čas na oddych.

2. deň   Exkurzia po Hanoji a jazda na skútroch
Raňajky v hoteli
O 10:00 vás vyzdvihne sprievodca a vy začnete deň oddychovou prechádzkou z hotela.
Zastavíme sa  v kaviarni a ochutnáme veľmi obľúbenú vietnamskú Robustu. Čierna alebo podávaná s kondenzovaným mliekom alebo jogurtom, často ľadovým, je inštitúciou v uliciach Hanoja.
Následne sa presunieme do Chrámu literatúry. Navštívime malý klenot architektúry a obrovský kus histórie.
Obed sa bude podávať neďaleko odtiaľto v jednoduchej záhradnej reštaurácii, miestne nazývanej ako bia hoi. Okrem chutného jedla sa podnik špecializuje na podávanie čerstvého ryžového piva priamo zo suda do pohára. Všetko ochutnáme a poobede pokračujeme do záhrady Prezidentského paláca, kde si môžete pozrieť aj jednostĺpovú pagodu a dom na koloch, kde žil Ho Či Min.
Návrat do hotela
Voľný čas

3. deň   Hanoj- Halong Bay s plavbou
Raňajky v hoteli
Check out a pokračujeme v našej ceste po Vietname ďalej
Ideme do Halong Bay
Prechádzame cez deltu Červenej rieky a na pobrežie sa dostávame niečo pred poludním. Nalodíme sa na krásnu loď na nočnú plavbu v legendárnej prímorskej krajine Halong Bay. Na palube na nás čaká  chutný obed, a atmosféru dotvárajú vápencové skaly, ktoré vytvárajú umelecké diela.. Poobede sa dostávame do menej precestovanej oblasti a budeme sa venovať oddychu, opaľovaniu a návšteve jaskyne.
Deň končíme na slnečnej terase, kým slnko zapadne. Pred večerou si vychutnajte aperitív alebo sa zúčastnite ukážky varenia.
Nocľah v pohodlnej súkromnej kabíne  s pripojenou kúpeľňou

4. deň   Halong Bay- Hanoj- Presun do Hue

Raňajky
Za úsvitu sa môžete zúčastniť rannej hodiny Tai Chi, káva a čaj sa podávajú skoro aj pre ranné vtáčatá, ktoré chcú vidieť krásny východu slnka.
Check out a potom ideme preskúmať jednu z najväčších lagún  v zálive.
Návrat na loď a počas plavby späť do prístavu sa podáva brunch.
Transfer na letisko a let do Hue, posledného hlavného mesta cisára.
Po príchode do Hue transfer do hotela v centre mesta.
Večer voľný čas

5. deň   Hue ezkurzia po cisárskom meste a tradičný vidiek
Raňajky v hoteli
Hue bolo posledným feudálnym hlavným mestom Vietnamu a dnes vás zasvätíme do histórie tohto mesta.
Prvou zastávkou je návšteva hrobky Tu Duc, ktorá sa nachádza v blízkosti pokojnej dediny Thuy Bieu, 6,5 km od centra mesta. Je to rozľahlý komplex sústredený pri jazere a niekoľkých vodných cestách a zahŕňa množstvo pamätníkov spojených oko lahodiacimi chodníkmi.
Ďalej navštívime miestny záhradný domček, kde nás hostiteľ privíta ručne vyrobeným zázvorovým džemom a čajom. Neskôr si vychutnáme  ľahkú jazdu na bicykli po dedine, aby ste preskúmali každodenný miestny život na pokojnom vidieku a potom si vychutnali niektoré tradičné jedlá Hue.
Po chutnom domácom obede sa pokojne prevezieme loďou cez rieku Parfum a potom sa presunieme do Imperial Citadel, najlepšie zachovaného zvyšku obrovskej citadely a cisárskych štvrtí, ktoré na tomto mieste kedysi existovali.
Citadela bola postavená na začiatku 19. storočia armádami narukovaných robotníkov za cisára Gia Longa a bola obklopená 10-kilometrovou priekopou, pričom vonkajší obvod tvorili hlinené múry. Vychádzame z citadely, aby sme navštívili neďalekú dielňu a galériu slávneho vietnamského umelca Truca Chi, ktorý je súčasným umelcom, ktorý vytvoril svoje vlastné umenie na základe rezbárskych prác z bambusového papiera.
Návrat do hotela
voľný čas

6. deň   Mesto Duchov- presun do Hoi An- exkurzia Hoi An

Raňajky v hoteli
Check out
08:00 odchod do mesta Duchov
Vyberieme sa do tajomného tzv. mesta Duchov resp. navštívime An BAng cintorín. Čím je toto miesto výnimočné? Jedná sa o 250 hektárový cintorín s monumentálnymi hrobkami, ktoré vyzerajú ako paláce alebo chrámy. Cintorín začali budovať od roku 1995 a nachádza sa neďaleko opustenej pláže. Dedinka An Bang sa považuje za bohatú dedinu, nakoľko mnoho jej obyvateľov odišlo pracovať do zahraničia a odtiaľ posielajú rodine peniaze. Aj lepšie finančné možnosti im dovoľujú postaviť extravagantné hrobky, ktoré majú často 2 až 3 poschodia.
Po návšteve mesta duchov vyrazíme na juh, prejdeme okolo zálivu Lang Co a vyvezieme sa po malebnom priesmyku Hai Van, kým sa dostaneme do Danangu a neskôr do krásneho starobylého mesta Hoi An.
Prechádzka po očarujúcom starobylom mestom Hoi An. Sprievodca vás prevedie kľukatými uličkami, ktoré lemujú starobylé žlté domy. Dostaneme sa na trh, kde môžete stráviť nejaký čas skúmaním farebných stánkov a rôznych ponúkaných jedál a suvenírov. Predtým, ako sa vydáme ďalej do mesta, ochutnajte nejaké miestne pochúťky. Sprievodca vám ukáže rôzne zaujímavé miesta a počas chôdze vám zorganizuje aj niekoľko spontánnych ochutnávok jedál. Jedlo, nápoje a kulinárske legendy sú dnes proste in.
Návrat do hotela.
Zvyšok dňa je na vás, aby ste preskúmali mesto ďalej, užili si hotelový bazén alebo sa vybrali na pláž, asi 4 km od mesta.

7. deň   Hoi An kuchársky workshop- kokosová dedina- presun do Sajgonu
Raňajky  v hoteli
Po raňajkách vás vyzdvihnú v hoteli a odvedú vás vzrušujúci kuchársky workshop. Ale najprv navštívime trh a nakúpime potrebné ingrediencie, zatiaľ čo šéfkuchár poukazuje na rôzne bylinky a koreniny, ktoré formujú chute vietnamských jedál. Potom sa presunieme loďou do krásnej vily na brehu rieky Thu Bon. Užite si nezabudnuteľnú lekciu varenia a praktický kulinársky zážitok a čo si navaríte si aj zjete. Potom vás čaká návšteva kokosovej dediny a jazda na špeciálnych člnnoch.
Návrat do hotela
Voľný čas
Presun na letisko v Danangu, kde naskočíme na let do Hočiminovho mesta, metropoly juhu nazývanej aj podľa svojho bývalého názvu: Saigon.
Transfer do hotela
voľný čas

8. deň   Cu chi tuneli- Hanoj city tour
Raňajky v hoteli
Opúšťame Saigon a smerujeme k tunelom Cu Chi. Našou prvou zastávkou je návšteva rodiny vyrábajúcej ryžový papier, príležitosť dozvedieť sa, ako sa vyrába táto základná ingrediencia vietnamskej gastronómie, a vymeniť si pár príbehov s miestnymi obyvateľmi. Pokračujeme a dostávame sa do tunelov Cu Chi. Po úvodnom videu, zhliadnutí rôznych pascí, pozostatkov amerického tanku a početných kráterov po bombách strávite ďalšiu hodinu skúmaním bludiska tunelov, aby ste videli, ako Viet Kong prežil v tejto podzemnej sieti.
Do Saigonu sa vrátime na obed v miestnej reštaurácii.
Popoludní sa jemnou orientačnou prechádzkou vydáme po centre, aby sme objavili niektoré z hlavných koloniálnych pamiatok, ktoré dodávajú modernej metropole historický charakter. Prezrieme si poštu, katedrálu a vypijeme šálku kávy v miestnom obchode.
voľný čas

9. deň   Exkurzia na rieku Mekong
Raňajky v hoteli
Z vášho hotela odchádzame o 8:00. Vyrážame z metropoly, aby sme sa asi po 2 a pol hodine dostali do menej precestovanej oblasti delty, vzdialenej od ústia mohutnej rieky asi 30 kilometrov. Naskakujeme na našu súkromnú loď a začíname náš prieskum. Stretneme ľudí, dozvieme sa viac o ich každodennom živote a budeme sa plaviť po Mekongu. Po návšteve miestnej továrne a starobylého obecného domu sa dostávame na malý ostrovček , kde nám v miestnom penzióne budú podávať obed.
Popoludní navštívime včeliu farmu a potom sa vyberieme na bicykle a prejdeme sa po úzkych chodníkoch cez ostrov. Zastavujeme na ďalšej miestnej farme, aby sme odhalili tajomstvo želé Sâm a ochutnali ho. Pokračujeme cez sady a nastúpime sa na malý sampan (tradičná malá vietnamská loďka), aby sme preskúmali hustý mangrovník. Vraciame sa na pevninu, kde naše vozidlo čaká na odvoz späť do Ho Či Minova mesta.
Do vášho hotela prichádzame v neskorých popoludňajších hodinách.
Voľný čas

10. deň   Presun na pláže v Mui Ne

Raňajky v hoteli
Autobus a sprievodca vás vyzdvihnú o 8.00 a odchádzame priamo na krásne pobrežie Mui Ne, prezývané aj Vietnamský raj. Do nášho rezortu sa dostaneme okolo poludnia, cesta trvá asi 4 hodiny. Počas prípravy izieb sa v rezorte podáva obed. V skorých popoludňajších hodinách sa ubytujete a užívate zvyšok dňa.
voľný čas

11. deň   Mui Ne voľný čas
Voľný čas v hoteli na kúpanie a podobne

12. deň   Mui Ne voľný čas

Voľný čas v hoteli na kúpanie a podobne

13. deň   Presun do Sajgonu
Raňajky v hoteli
voľný čas
11:00 odchod z hotela
Transfer do Hočimnhovho mesta
Ubytovanie v hoteli
voľný čas
Večer vás vezmeme na jedinečnú show, A O Show, predstavenie svetovej úrovne, ktoré spája rôzne druhy umenia a cirkusu.

14. deň   Odlet zo Sajgonu

Raňajky v hoteli
Transfer na letisko a odlet domov

*Poradie aktivít v programe sa môže meniť v závislosti od času príletu/odletu (letecká spoločnosť má právo meniť časy letov).
**CK má právo na zmenu hotela, úpravu programu, za predpokladu adekvátnej náhrady a zrozumiteľného ohlásenia účastníkom zájazdu.

Cena zahŕňa
ubytovanie v 4* hoteloch s raňajkami
strava podľa programu
slovensky/česky hovoriaci sprievodca
všetky vstupy a transfery podľa programu v cene
workshop vietnamskej kuchyne
plavba s prenocovaním na lodi
prelety medzi mestami

Cena nezahŕňa

spiatočná letenka od 900€
cestovné poistenie Balík A3 vyššie storno - 72€/osoba/pobyt (v prípade príletu deň po termíne zájazdu - 76,80€)
víza do Vietnamu - 30€/osoba
transfer na/z/ letisko Bratislava - Viedeň - Bratislava: 15€/osoba/cesta
transfer na/z/ letisko Bratislava - Budapešť - Bratislava: 40€/osoba/cesta

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text: