Krajiny

Zobraziť všetky »

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,31 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,95 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »

Svätá Zem – Jordánsko a Izrael

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1284613
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Jordánsko a Izrael – neopakovateľný zážitok. Užite si spolu s nami 9-dňové dobrodružstvo na Blízkom východe. Vezmeme Vás na miesta, ktoré sú notorický známe a mali by byť na zozname každého poriadneho cestovateľa, ale aj na miesta, o ktorých ste ani netušili. Pochutnáme si spolu na rôznych orientálnych dobrotách, zažijeme atmosféru historických miest či bazárov, natrieme sa liečivým bahnom, opálime sa, okúpeme a vychutnáme si túto honbu za poznaním naplno. Čaká na nás Jeruzalem, Betlehem, Petra, večera s beduínmi, kúpanie na Mŕtvom mori a mnoho iného.

Program
1. deň

Večer/poobede prílet na letisko v Ammáne, transfer do hotela v Ammáne, večera a voľný čas.

2. deň

Raňajky v hoteli
Exkurzia do Jerash
 – ktoré miestny nazývajú aj mesto pohybujúcich sa stĺpov alebo Pompeje východu. Toto miesto je jedným z najväčších a najlepšie zachovaných rímskych miest mimo Talianska. Jerash bol súčasťou zoskupenia Dekapolisu – obchodné združenie 10 miest, v ktorom žilo za jeho najväčšej slávy okolo 20tis. obyvateľov. Mesto ľudia postupne opúšťali kvôli nájazdom nepriateľov a častým zemetraseniam. Antická časť tohto mesta tak zapadla prachom a ľudia ho znovu začali objavovať v polovici 20.storočia. Vy máte jedinečnú možnosť toto miesto navštíviť a zistiť aj prečo dostalo prezývku „mesto pohybujúcich sa stĺpov“.
Exkurzia na bazár – sprievodca vás zoberie na návštevu „srdca Ammánu“ – veď kde inde spoznáte mesto lepšie ako na trhovisku, na ktorom to hýri farbami a chuťami? Garantujeme vám že tu si nakúpite tie najlepšie koreniny, ovocie, tabak či koláčiky…vaše chuťové bunky dostanú zabrať.
Večera

3. deň
Raňajky  v hoteli
Exkurzia po Ammáne – pozrieme si svetlá veľkomesta a navštívite hlavné pamiatky: Citadela, z ktorej sa otvára krásny výhľad na mesto, rímske divadlo – je dominantou starého mesta z antických čias, Rainbow street – najznámejšiu ulicu Ammánu plnú obchodíkov a reštaurácií a nevynecháme ani ammánsku mešitu. (prehliadka zahŕňa zastávky pri jednotlivých pamiatkach, čas na fotenie. Nezahŕňa vstupy do pamiatok, vstupuje sa iba do Citadely.)  Transfer do Wadi Rum trvá okolo 4 hodín, nezabudnite si preto pribaliť k sebe do autobusu všetko čo budete potrebovať.
Exkurzia a noc vo Wadi Rum  Budeme prechádzať scenériami, obklopení z oboch strán púšťou a horami, až kým prídeme do mesačného údolia Wadi Rum. Potom začneme  2-hodinovú jazdu v beduínskych džípoch. Navštívime Lawrenceov prameň a úžasné pieskové duny. Dáme si šálku čaju pri vatre a zastavíme sa, aby sme si pozreli dych vyrážajúci západ slnka. Potom sa vrátime do beduínskeho tábora na tradičnú večeru a ubytujeme sa v typických domčekoch v kempe, v ktorom je pre vás zabezpečený komfort 3* hotela. Domčeky sú útulne zariadené so vlastnou kúpeľňou, elektrinou a wifi.

4. deň
Dnes je deň D, kedy objavíme ten najväčší poklad Jordánskeho kráľovstva – siedmy div sveta a pôjdeme do Petry – strateného mesta vyrezaného do kameňa. Prejdeme sa roklinou Siq, uvidíme obeliskové hrobky, systém zavodňovania, kaligrafie, pokladnice a divadlá. Po  prehliadke Petry nás čaká zaslúžený odpočinok. Potom sa presunieme k Mŕtvemu moru – ubytovanie v hoteli 4*, večera, voľný čas.

5. deň
Doobeda voľný čas pri Mŕtvom mori, načerpáme lúče slnka a blahodárne účinky minerálov v Mŕtvom mori. Poobede odchod smerom k prekročeniu hranice medzi Jordánskom a Izraelom.
Príchod do Jeruzalema, ubytovanie
Večera v hoteli

6. deň
Raňajky v hoteli
V tento deň sa vyberieme do najväčšej Oázy v Izraeli- národný park Ein gedi. Pre Izrael nevídané, ale nájdete tu rieku, zeleň, vodopády a tiež je aj domovom napr. Kozorožca núbijského.
Potom naše kroky povedú do slávnej Masady, ktorá  sa nachádza v blízkosti mŕtveho mora, na okraji júdskej púšte a je na zozname UNESCO. Ide o starovekú pevnosť, ktorá bola postavená Herodesom Veľkým počas prvej židovskej vojny. Stala sa aj posledným miestom odporu židovských povstalcov proti Rimanom. Na mieste sa dozviete viac o jej histórii a tiež sa zveziete na lanovke, z ktorej je úžasný výhľad aj na mŕtve more.
Návrat do Jeruzalema
Večera v hoteli
Noc v hoteli

7. deň
Raňajky v hoteli.
Dnešný deň začneme na Olivovej hore, kde si užijeme panoramatický výhľad na Jeruzalem. Ráno vám ponúkne úchvatný pohľad na toto Sväté mesto. Chuť Blízkeho východu je tu silná; ozývajú sa zvuky ranných moslimských modlitieb a zlatý Skalný dóm sa trblieta v rannom slnku. Ďalšou zastávkou je Západný múr/ Múr nárekov. Postavil ho kráľ Herodes v roku 20 pred Kristom a dnes je pre Židov najposvätnejším miestom na svete.
Potom navštívime múzeum Yad Vashem-je to pamätník obetiam a hrdinom holokaustu po celom svete. Založili ho v roku 1953 a jeho hlavnou úlohou je zachovávať spomienku a príbehy ľudí, ktorí nespravodlivo zahynuli počas holokaustu. Nájdete tu jedinečné artefakty a aj stromy, ktoré sú venované ľudom, ktorí získali ocenenie Spravodliví medzi národmi. Ide o ľudí nežidovského pôvodu, ktorí nezištne pomohli židom v núdzi. Iba zo Slovenska je tam viac ako 500 ocenených.
Následne naše kroky povedú do Betlehema, kde navštívime Pastierske pole, miesto, kde pastieri videli hviezdu Narodenia Pána, a prejdeme sa betlehemskými uličkami a trhmi až ku kostolu Narodenia Pána.
Večera v hoteli.
Noc v Jeruzaleme.

8. deň

Raňajky v hoteli.
Ideme do Jeruzalema na prechádzku po starom meste. Prejdeme sa po Via Dolorosa – „Krížovej ceste“ – kde Ježiš padol pod ťarchou svojho kríža. Prostredie jeho súčasnej atmosféry dodáva autentický pocit Jeruzalema, ako Ježiš zažil mesto v jeho posledných hodinách. Via Dolorosa tiež prechádza cez orientálny „Suq“ (bazár) v starom meste. Jeho súčasťou je Cardo, ktoré bolo zrekonštruované, aby ukázalo, ako vyzerali stánky a obchody v rímskych dobách. Odtiaľ pokračujeme do kostola Božieho hrobu, kde bol Ježiš ukrižovaný a pochovaný.
Voľný čas
Večera v hoteli
Noc v hoteli


9. deň
Raňajky v hoteli
Presun do Tel Avivu a exkurzia po Tel Avive-  uvidíte Rothschild Bulvár, starý prístav Jaffa, ktoré je vlastne starým mestom Tel Avivu. Nájdete tu mnoho kľukatých uličiek plných remeselníckych dielní, umeleckých galérií a stánkov predávajúcich starožitnosti a šperky na rušnom blšom trhu. Tento prístav bol dlho pod Osmanskou ríšou. Medzi dominanty Osmanskej éry patrí Hodinová veža a Kostol sv. Petra, mnohé múzeá ukazujú izraelské a medzinárodné umenie.
Presun na letisko
odlet domov

Poradie dní v programe sa môže meniť v závislosti od presného času odletu a príletu do destinácie
*zájazd sa uskutoční pri obsadení 8 osobami  (maximálny počet osôb je 22)

Cena zahŕňa

ubytovanie: 2x hotel v Ammáne 3*+, 1x camp vo Wadi Rum 3*, 1x hotel 4* na Mŕtvom mori, 3x ubytovanie v Jeruzaleme
všetky vstupné poplatky do pamiatok podľa programu
slovensky/česky hovoriaci sprievodca
všetky transfery podľa programu – klimatizovaný autobus
stravovanie: polpenzia
Jordánske víza a odchodové poplatky
poplatky spojené s prechodom Jordánsko-Izraelskej hranice

Cena nezahŕňa
letenky od 220€/osoba
cestovné poistenie štandard 27,00 € osoba pobyt
alebo cestovné poistenie exclusive 100% storno 40,50 € osoba pobyt

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text: