Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,24 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,75 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Lofoty - Andoya - Senja

Destinácia: Nórsko
Kód zájazdu: 1282392
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Turistika

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

V rámci zájazdu Vás zavedieme na miesta, kde si človek najlepšie uvedomí ohromujúcu silu prírody, kde priamo z hlbín mora vyrastajú majestátne horské masívy, kde morské vlny obmývajú nádherné biele pieskové pláže alebo navštívite malebné rybárske dedinky učupené v lone skalnatých obrov. Lofoty, ostrovy Andoya a Senja sú perlami severného Nórska. Počas našej výpravy na Lofoty budete mať možnosť spoznať množstvo krásnych miest. Medzi najznámejšie turistické atrakcie patria rybárske dedinky Reine, Hamnoy, Hennigsvar, Kabelvag, preslávené malými červenými domčekmi tzv. rorbuer, ako aj mestá Leknes a Svolvar. Lákadlom mnohých turistov sú tiež krásne pláže. Za zmienku stoja pláže Rambergstranda, Storsandnes, Myrland, Skagsanden, Vik, Haukland,Uttakleiv. Nachádza sa tu niekoľko múzeí. Norsk Fiskevaersmuseum, zobrazuje život rybárov od r.1840 do r.1960, ako aj rozvoj rybolovu za posledných 250 rokov. Múzeum Lofoten Krigsminnemuseum – nórska najväčšia výstava exponátov z čias druhej svetovej vojny. V múzeu Lofotmusset sa môžete viac dozvedieť o živote rybárov na Lofotách. Hlavná budova a autentické rorbuer sa datujú od r. 1815. Výstava ponúka zrkadlový obraz o rybách žijúcich pri Lofotách, o prístavoch a majákoch pozdĺž pobrežia, ako aj náradí, ktoré využívali pri svojej práci. Jednou z turistických atrakcií je aj Lofotakvariet, kde sa návštevníci môžu viac dozvedieť o lofotských treskách alebo zúčastniť sa kŕmenia tuleňov a vydier. Ak sa chcete vrátiť o 1000 rokov späť do čias vikingov, vstúpte do vikingského múzea Lofotr, ktoré je autentickou replikou najväčšej stavby z tohto obdobia (83 metrov). Oku turistov neunikne ani Lofotkatedralen pri meste Kabelvag, kostol so svojimi 1200 miestami na sedenie je najväčším dreveným kostolom na sever od Trondheim. Biskup Berggrav vysvätil r.1929 kostol na katedrálu. Po čarovných Lofotách navštívime ďalšie dve perly severu, ostrovy Andoya a Senja.

Popis zájazdu
1.deň:

príchod do Oslo. Program v závislosti od príchodu. Ubytovanie


2.deň:

po raňajkách odchod na letisko Oslo/Gardermoen a odlet do Harstad/Narvik. Z letiska sa presunieme na súostrovie Lofoty, kde strávime 6 dní.

3 - 7.deň:

je určený spoznávanie súostrovia Lofoty. Prvé tri noci strávime v rybárskej dedine Ballstad, odkiaľ budeme podnikať výlety. Navštívime známe turistické miesta ako sú rybárske dediny Reine, Sakrisoya, Hamnoya, Nusfjord alebo Henningsvar. Prejdeme sa po krásnych piesočnatých plážach Rambergstranda, Skagsanden stranda, Hauklandstranda a Uttaklievstranda. V pripade záujmu je možnosť navštíviť vikingské múzeum Lofotr alebo tiež dedinu Vikten, v ktorej sa nachádza Glasshytta, známa výrobou fúkaného skla. Okrem prechádzok po plážach a návštev rybárskych dedín budeme mať priestor aj na turistiku. Najpopulárnejšou je túra na vrch Reinebringen, či pláž Kvalvika a vrch Ryten. Medzi vyhľadávané patria aj túry na Munkebu, Munkan, Tindstinden, Stokkvika Bunesstranda, Helvetestinden, Horseid stranda, Middagstinden, Volandstinden, Nubben – Moltinden, Hustinden, Stornappstinden, Offersoykammen, Mannen, Himmeltinden, Steinetind, Nonstinden, Haveren, Hoven, Kleppstadheia, Matmora, Kistbergtind, Pilan, Sautinden, Blatind, Justadstind, Vagakallen, Festvagtind, Digermukollen, Stortinden, Blaheia… Absolvujeme túru na Nonstinden, ktorá začína len pár metrov od ubytovania. V pláne sú tiež túry na vrchy Stornappstinden, Himmeltinden, Nubben – Moltinden a pláž Kvalvika. Nasledujúce dni sa presunieme bližšie k mestu Svolvar. Najznámejšou turistickou atrakciou tejto oblasti je rybárska dedina Hennigsvar. Plánované túry v tejto oblasti sú Festvagtind, Kleppstadheia, Blatind, Djevelporten – Floya.

8.deň:

presun z Lofot trajektom cez Vesteraly na ostrov Andoya. Ubytovanie na dve noci v meste Andenes.

9.deň:

po raňajkách nás čaká túra na vrch Matind. Výhľady z neho vďaka fotografiám sa stali populárnymi na sociálnych sietiach.

10.deň:

po raňajkách sa trajektom z Andenes preplavíme do Grylefjordu na ostrove Senja. Ubytovanie na dve noci v rybárskej dedine Mefjordvar. Turistické atrakcie na ostrove Senja sú vyhliadka Bergsbotn a Tungeneset. Ikonov ostrova je vrch Segla.

11.deň:

po raňajkách si preveríme fyzickú kondíciu pri výstupe na spomínaný vrch Segla.

12.deň:

po raňajkách nás čaká cesta k letisku Harstad / Narvik. Ubytovanie na jednu noc.

13.deň:

odlet do Oslo. Program v závislosti od príchodu. Ubytovanie

14.deň:

odchod

Minimálny počet účastníkov je 13


Príchod a odchod do Nórska je individuálny.

Cena zahŕňa:

 - prenájom auta a dopravu v rámci programu (cestné poplatky, parkovanie, trajekty) - 1x spiatočnú letenku Oslo/Gardermoen – Harstad/Narvik – Oslo/Gardermoen - 3x Krammervika Havn v Ballstad (apartmán/dovolenkové domy s dvomi spálňami po dve osoby, kuchyňa s jedálenským kútom, obývacia denná časť s TV, soc.zariadenie, balkon, výhľad na more) - 3x Sandvika Camping v Orsvag (chata s dvomi spálňami, 2 x 2 osoby, kuchyňa, soc.zariadenie, denná časť so sedačkou) - 2x Gronnbuene Rorbu Hotel v Andenes (apartmány s dvomi spálňami, 2 x 2 osoby, kuchyňa, soc.zariadenie, TV) - 2x Mefjord Brygge (2 lôžkové izby, soc.zariadenie, tv, raňajky ... apartman s tromi 2 lôžkovými spálňami, kuchyňa s jedálenským kútom, denná časť so sedačkou a TV) - 1x Sure Hotel by Best Western Harstad Narvik Airport (2 lôžkové izby, soc.zariadenie, raňajky) - 2x Anker hotel v Oslo (2 lôžkové izby, soc.zariadenie, tv, raňajky)

Cena nezahŕňa:

 - dopravu do Nórska, stravu, cestovné poistenie, fakultatívne výlety, vstupy do muzeí a všetko ostatné, čo nie je uvedené v cene.

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text: