Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Kolumbia - amazonské dobrodružstvo

Destinácia: Kolumbia
Kód zájazdu: 1301392
Cena od: 3 569 €
Príplatky od: 529 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

06.11.2024 12 dní First Minute 3 569 € +529 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Program1: PRAHA (VIEDEŇ) - BOGOTA
Odbavenie na letisku 2 hodiny pred odletom, odlet do Bogoty. Po prílete pasová a colná kontrola, uvítanie na letisku, transfer do hotela a nocľah v Bogote.

2: BOGOTA
Celodenná prehliadka mesta, ktorá je zaujímavou zmeskou španielskej koloniálnej architektúry a moderných výškových budov, ktoré vytvárajú pravouhlú sieť budov a ulíc. Prejdete sa po hlavnom námestí, kde okrem katedrály a prezidentského paláca je i budova Najvyššieho súdu, ktorá bola v roku 1985 obliehaná a následne na ňu boli podniknuté útoky pod taktovkou drogového bossa Pabla Escobara. Návšteva malebnej štvrti La Candelaria, prehliadka Múzea zlata, ktorá schraňuje 34 tisíc kusov zlatých predmetov a 20 tisíc exponátov z kameňa, keramiky či polodrahokamov, ktoré patrili kultúram Quimbaya, Calima, Tairona či Tumaco. Táto kolekcia je považovaná za najvýznamnejšiu zbierku svojho druhu na svete. Galéria maliara Botera, ktorý miloval plné tvary a medzi jeho obrazmi nájdete i "zámožnú" Monu Lisu v jeho podaní. Prehliadku ukončíte jazdou lanovkou na Cerro Monserrat s vyhliadkou na mesto. Nocľah v Bogote.

3: BOGOTA - LETICIA
Doobedňajší transfer na letisko v Bogote a prelet do amazonskej časti Kolumbie, Leticia. Ubytovanie, následne prehliadka mestečka a ochutnávka špecialít miestnej kuchyne v ľudovej reštaurácii. Nocľah v Leticii.

4: LETICIA - AMAZÓNIA
Tento deň je venovaný poznávaniu krás Amazónie. Ráno po raňajkách transfer do dedinky Puerto Nariňo. Nasledovať bude prechod loďou na ostrov Isla de los Micos a pozornovanie delfínovca amazonského. Obed. Nasleduje návšteva indiánov v osade Macedonia. Progream sa môže zmeniť v dôsledku aktuálneho stavu hladiny Amazonky a dostupnosti lokalít. Nocľah v Leticii.

5: LETICIA - AMAZÓNIA
Dnešný program bude v peruánskej časti Amazónie. Prechod do džungle a nenáročný trek, nasleduje plavba loďou po Amazonke s chytaním piraní a návšteva indiánskej dedinky na koloch. Obed. Transfer späť do hotela. Nocľah v Leticii.

6: LETICIA - SANTA MARTA
Doobedňajší transfer na letisko a prelet do Santa Marta (via Bogota), transfer do hotela, ubytovanie a nocľah.

7: PARK TAYRONA
Po raňajkách odchod do Parku Tayrona. Nenáročná pešia túra po rezervácii divokou prírodou na mys Cabo San Juan del Guia s prekrásnou plážou a späť (jedna cesta cca 2 hodiny). Možnosť absolvovať cestu tam a späť na koni. Návrat do Santa Marty a nocľah.

8: SANTA MARTA/MINCA
Voľný deň na relax pri mori. Možnosť fakultatívneho výletu do mestečka Minca (za príplatok). To sa nachádza v pohorí Sierra Nevada. Návšteva kávovej a kakaovej plantáže, kúpanie vo vodopáde. Obed. Návrat do Santa Marta, nocľah.

9: SANTA MARTA - CARTAGENA
Po raňajkách transfer do Cartageny. Mesto bolo založené roku 1533, od roku 1994 je centrum mesta a jeho opevnenie zapísané v zozname Svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. V poobedňajších hodinách transfer do historického centra mesta, podľa časových možností prehliadka múzea zlata a múzea smaragdov. Nocľah v Cartagena.

10: CARTAGENA
Po raňajkách prehliadka historického centra, voľný čas na obed a výlet na hrad Castillo San Felipede Barajas. Poobede voľno na relax na pláži a na nákup suvenírov. Nocľah v Cartagena.

11: CARTAGENA - BOGOTA
Doobeda transfer na letisko v Cartagena a prelet do Bogoty a následne odlet do Prahy (viedne).

12: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)
Prílet do Prahy (Viedne).

Lety môžu byť s prestupom v USA, nutný biometrický pas a vstupná autorizácia ESTA.
Zmena programu vyhradená.
Ceny zájazdov sú kalkulované s cenami leteniek v optimálnej knihovacej triede. Príplatky za nadštandardné ubytovanie spracujeme na vyžiadanie. V prípade drahších leteniek bude táto cena zohľadnená v aktuálnej cenovej ponuke.
*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú prepravu z Prahy (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
10 x nocľah v 3* hoteloch s raňajkmi
všetky transfery počas okruhu
všetky prehliadky a vstupy podľa programu
služby sprievodcu CK (min. 12 osôb)

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 529,- EUR/osoba
fakultatívne výlety a vstupy
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)
fakultatívny výlet Minca (cca 45,- USD vrátane obeda, platba na mieste)

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text: