Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Muzikál My Fair Lady

Destinácia: Rakúsko, Burgenland, Morbisch am See
Kód zájazdu: 1325259
Cena od: 85 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Jednodňové zájazdy
Kultúra

Výber termínu

19.07.2024 1 deň First Minute 85 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
1-dňový autokarový zájazd

1. deň:
Miesto predstavenia: Mörbisch am See, Burgenland Rakúsko, ca 70 km od Bratislavy
Začiatok predstavenia: 20:30 h
Vstup na predstavenie: od 18:30
Odchod zo Slovenska v podvečerných hodinách ( z Bratislavy o 17 h), Legendárny americký muzikál od Fredericka Loweho a Alana Jaya Lernera inšpirovaný divadelnou hrou Georgea Bernarda Shawa Pygmalion.
Fredericka Loeweho, pôvodom nemeckého skladateľa,  preslávil muzikál My Fair Lady. Spoluprácu s textárom Alanom Jay Lernerom si vraj dohodli v jednom newyorskom klube cestou na toaletu. Čo je na tom pravdy, to sa už asi nedozvieme. Ich muzikál Brigadoon z roku 1947 sa ujal a šikovné duo si všimla nielen laická verejnosť, ale aj odborníci. To však neznamenalo nič proti tomu, čo sa dialo o deväť rokov neskôr, po premiére My Fair Lady, ktorý je dodnes označovaný za jeden z najúspešnejších muzikálov všetkých čias. Dielo v hlavných úlohách s Julie Andrewsovou a Rexom Harrisonom dlho patrilo k muzikálom s najväčším počtom repríz. Ľudia My Fair Lady milovali a pre lístky prespávali na ulici. Povráva sa, že vtedy už slávny skladateľ Loewe im tam osobne nosil kávu alebo čaj. Divácky úspech bol jasným signálom pre filmových tvorcov, ktorí nenechali na seba dlho čakať. V roku 1964 sa diváci dočkali filmového spracovania muzikálu v hlavnej úlohe s nezabudnuteľnou Audrey Hepburnovou. Príbeh o pro­storekej  a nie veľmi vzdelanej kvetinárke Elize Doolit­tlovej, s nárečím londýnskej spodiny, a samoľúbom a sarkastickom profesorovi lingvistiky Henrym Higginsovi, ktorý z nej pre stávku vychová v rekordne krátkom čase dámu s vyberaným správaním, sa stal legendárnym a na udeľovaní Oscarov pozbieral osem ocenení.
Dej muzikálu v Mörbischi sa odohráva v súčasnosti. Najväčším želaním Elisy Doolittlovej je byť predavačkou v luxusnom londýnskom kvetinárstve. Pochádza však z chudobných pomerov a ani svoju rodnú reč neovláda poriadne. Žije na okraji spoločnosti a predáva na ulici suveníry. Keď ju v  londýnskom metre stretne profesor Higgins, odhodlá sa z nej urobiť dámu. Či sa mu to podarí, môžete sa presvedčiť na vlastné oči, ak prijmete pozvanie na predstavenie na najväčšej open air scéne na brehu Neziderského jazera.
Návrat na Slovensko v noci (cca o 01:30 h nasledujúceho dňa)

Poznámka:
Zmena programu vyhradená.

Doprava:
Autokar.

Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. Sprievodcu CK SATUR.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za miestenku. Vstupy. Cestovné poistenie.

Morbisch am See

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text: