Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Príbeh Tichej noci

Destinácia: Rakúsko, Salzbursko
Kód zájazdu: 1333808
Cena od: 221,19 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Advent

Výber termínu

23.11.2024 2 dni First Minute 221,19 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
2-dňový autokarový zájazd.

Úvod:
Najpopulárnejšia vianočná pieseň má svoj pôvod v malej rakúskej dedinke Oberndorf. Píše sa rok 1818, krajina je zdevastovaná po napoleonovských vojnách, všade panuje hlad a bieda. Riečka Salzach sa stáva bavorsko-rakúskou hranicou, rodiny sú rozdelené, lodníci strácajú právo na transport soli a chudobnejú, povodne a neúrody zhoršujú situáciu. Navyše myši rozožrali mechy na organe kostolíka sv.Michala. Ráno na Štedrý deň kráča v hlbokom snehu Jozef Mohr ,pomocný farár, vo vrecku má báseň, ktorú zložil už pred dvoma rokmi. Ponáhľa sa za svojím priateľom, učiteľom a organistom Franz Xaver Gruberom. Chce ho požiadať o skomponovanie melódie pre dva hlasy a gitarový doprovod, keďže organ je nepoužiteľný. K polnočnej omši je všetko hotové: Mohr spieva tenor a Gruber bas, Kristus Spasiteľ je tu ! Vianoce sú zachránené.

Program:
1. deň:
Odchod zo Slovenska v ranných hodinách do Salzburgu. Prehliadka Salzburgu – rodiska jedného z najväčších fenoménov klasickej hudby, W. A. Mozarta. Miestna sprievodkyňa nám vyrozpráva príbeh tohto velikána, dozvieme sa kde žil, býval, komponoval, či sa stretával s priateľmi a popíjal kávu. Salzburg však nie je len hudba a Mozart. Je to aj mesto s barokovou architektúrou, mesto prekrásnych palácov, kostolov, zámkov. Niet sa preto čo čudovať, že historické jadro mesta bolo v roku 1996 zapísané na zoznam svetového dedičstva UNESCO. V rámci individuálneho voľna návšteva vianočných salzburských trhov. Presun na ubytovanie v okolí Salzburgu.

2. deň:
Po raňajkách odchod do bývalého baníckeho mestečka Hallein, návšteva Múzea Tichej noci. Po prehliadke odchod do dedinky Oberndorf, návšteva Kaplnky Tichej noci, ktorá nahradila pôvodný kostolík sv. Michala. Prehliadka s miestnym sprievodcom. Následne odchod na Slovensko s príchodom do Bratislavy v neskorých nočných hodinách.

Ubytovanie:
2*/3* hotel/penzión

Stravovanie:
Raňajky.

Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. 1x ubytovanie s raňajkami v hoteli/penzióne 2*/3*. Pobytovú taxu. Miestneho sprievodcu v Salzburgu. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za miestenku. Vstupy. Cestovné poistenie.

Poznámka:
Zmena programu vyhradená.

Doprava:
Autokar.

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text: