Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park

Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park
Destinácia: SAE
Kód zájazdu: 1337305
Cena od: 1 099 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

03.06.2024 5 dní First Minute 1 109 € +0 € odlet: Viedeň letecká
03.06.2024 5 dní First Minute 1 099 € +0 € odlet: Budapešť letecká
03.06.2024 8 dní First Minute 1 169 € +0 € odlet: Viedeň letecká
03.06.2024 8 dní First Minute 1 199 € +0 € odlet: Budapešť letecká

Popis zájazdu

Popis:
1.deň
Odlet do Abu Dhabi.
Po prílete nasleduje transfer do hotela, ubytovanie a voľný program.


2.deň
Raňajky v hoteli, stretnutie so sprievodcom a odchod na program.
Veľká mešita Sheikh-a Zayed-a - prehliadka najväčšej mešity v Emirátoch a jednej z najväčších na svete Vás zaujme čisto bielym mramorom, najväčším kobercom v mešite na svete, nádherným zdobením,krištáľovými lustrami ... Skrátka úchvatný zážitok, ktorý nemožno pri návšteve Abu Dhabi vynechať (vstup zdarma)
Capital Gate - pri ceste do centra Abu Dhabi prejdeme okolo budovy Capital Gate, ktorá je známa pod menom šikmá veža v Abu Dhabi. Pýši sa titulom najnaklonenejšej budovy postavenej človekom.
Quasr al Watan - prezidentský palác je oficiálnym miestom zasadnutia Kabinetu a Najvyššej Rady S.A.E., Rady Spolupráca v zálive a Arabskej Ligy. Bohato zdobené interiéry Vás ohromia a zanechajú dlho v úžase. Navštívite miestnosti, kde sú vystavené prezidentské dary, Veľká sála, knižnicu, banketná sála a ďalšie. (vstup je v cene zájazdu)
Emirates Palace - cestou pôjdeme okolo Emirates Palace, jedného z najkrajších a najluxusnejších hotelov sveta.
Heritage Village - reštaurovanú rybársku dedinu s pôvodnými domami. V Heritage Village sa Vám naskytne krásny výhľad na panorámu Abu Dhabí.
Etihad Tower - od prezidentského paláca je krásna vyhliadka na moderné veže Etihad Towers, v ktorých sa okrem kancelárií a bytov nachádza aj hotel Hilton vrátane reštaurácie s panoramatickým výhľadom na mesto z výšky 300 m nad zemou.
Louvre Abu Dhabi - milovníkov umenia určite zaujme návšteva pobočka slávneho múzeá Louvre. V klasickej prehliadke mesta sa počíta iba s krátkou zastávkou.
NOVINKA - hinduistický chrám BAPS Hindu Mandir Abu Dhabi v SAE je tradičný hinduistický mandir postavený BAPS Swaminarayan Sanstha. Toto je prvý tradičný hinduistický mandir v Abú Zabí, inšpirovaný Pramukhom Swamim Maharajom (1921–2016) a zasvätený Mahantom Swamim Maharajom 14. februára 2024. V roku 1997 si Pramukh Swami Maharaj predstavil mandir v Abu Dhabi. V auguste 2015 vláda SAE oznámila, že poskytne pozemok pre mandir. Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan, korunný princ z Abu Dhabi, daroval 27 akrov pôdy pre výstavbu. V septembri 2019 získal mandir právny štatút a v decembri 2019 sa začala výstavba. Mandir je vyrobený z ružového pieskovca zo severného Rádžasthánu a mramoru z Talianska. Mandir je vysoký 108 stôp, má 262 stôp na dĺžku a 180 stôp na šírku. Viac ako 200 dobrovoľníkov zo Spojených arabských emirátov, Afriky, Spojeného kráľovstva, Spojených štátov amerických, Indie a ďalších krajín Perzského zálivu venovalo výstavbe viac ako 690 000 hodín. Toto je prvý hinduistický kamenný mandir, ktorý počas procesu výstavby prešiel kompletným digitálnym modelovaním a seizmickými simuláciami.
Mandir je symbolom medzináboženskej harmónie a predstavuje dobré vzťahy medzi Spojenými arabskými emirátmi a Indiou na podporu porozumenia, prijatia a jednoty medzi ľuďmi rôzneho náboženského pôvodu. V súlade s tým rezby mandirov zahŕňajú nielen príbehy z Rámájany, Šivy Purány, Bhágavatamu, Mahábháraty a životov hinduistických postáv, ale aj príbehy z arabských, egyptských, mezopotámskych, indiánskych a iných civilizácií. Súčasťou komplexu mandir je tradičný hinduistický mandir, návštevnícke centrum, modlitebne, výstavy, vzdelávacie priestory, športový areál pre deti, tematické záhrady, vodné prvky, food court a obchod s knihami a darčekmi. Zrod chrámu si môžete pozrieť aj na:
Po skončení programu v Abu Dhabi nasleduje transfer do Dubaja, ubytovanie a voľný večerný program.


3.deň
Raňajky v hoteli, stretnutie so sprievodcom a odchod na program.
Dubai Marina - moderná mestská štvrť postavená okolo umelej zátoky s prístaviskom jácht a najvyššími rezidenčnými budovami sveta. Okolo Dubai Marina budeme prechádzať cestou z palmového ostrova. Krásny výhľad na celú marínu sa nám naskytne z Blue Water Island.
Dubai Ain, Blue Water Island - prejdeme sa po umelom ostrove Blue Water Island, na ktorom sa týči najvyšší ruský bicykel sveta Dubai Ain s úctyhodnou výškou 210 m. Z nábrežia sa nám vynorí krásny výhľad na panorámu Dubaja.
Palmový ostrov, Hotel Atlantis - ďalšia ikonická stavba Dubaja, Hotel Atlantis, sa nachádza na vlnolamu obopínajúcim Palmový ostrov. Ostrov drží ďalšie „NAJ“ a to najväčší vybudovaný umelý ostrov na svete. Najkrajšie snímky tejto ikonickej budovy sú zo samotného konca „Palmy“
Burj al Arab a Souk Madinat - Souk Madinat je právom prezývaný „Benátky Dubaja“. Moderná tržnica v tradičnom starom štýle ponúka množstvo suvenírov pre Vašich blízkych a úžasný výhľad na najluxusnejší hotel sveta Burj al Arab, čiže „Veža Arabov“.
Sheikh Zayed Road a Dubai Frame - diaľnica Sheikh-a Zayeda je najznámejšou šesťprúdovou tepnou mesta. Prejdeme medzi výškovými budovami okolo Múzeá budúcnosti v blízkosti známych Emirates Towers, aj finančného a obchodného centra Dubaja. Krátko zastavíme na foto najväčšieho rámu obrazu na svete - Dubai Frame.
Pevnosť al Fahidi, Dubai Museum - cestou do starého mesta budeme míňať pevnosť Al Fahidi, ktorá je najstaršou zachovanou budovou v Dubaji. Bola postavená v r. 1787 Angličanmi na obranu mesta a po zjednotenie Emirátov v r. 1971 tu bolo vybudované Dubajské múzeum. Kultúrna pamiatka.
Dubai Creek - dubajská zátoka bola dôležitým prístaviskom obchodných lodí v dobách pred objavením ropy, kedy sa aktívne obchodovalo so zlatom, korením a perlami. Stále tu medzi brehy funguje pôvodná doprava, pramica zvaná „abra“. Tá nás dopraví do štvrte Deira, kde sa nachádza známe trhovisko.
Trh so zlatom a korením - viete, kde je najväčší zlatý prsteň na svete? My Vám ho ukážeme. Na Zlatom trhu môžete nakúpiť zlato za bezkonkurenčné ceny, pretože tu môžete o cene zjednávať. To isté platí o trhu s korením aj látkami. Vyskúšajte svoje umenie obchodníka a odvezte si domov krásu a vôňu orientu.
Burj Khalifa a Dubai Mall - kto bol v Dubaji a nenavštívil najvyššiu budovu sveta Burj Khalifu, Dubajskú fontánu a Dubaj mall, ako by tu nikdy nebol. To najlepšie vždy patrí nakoniec.
Po skončení programu v Dubaji nasleduje transfer do hotela v Dubaji, ubytovanie a voľný večerný program.


4.deň
Raňajky v hoteli, individuálny odchod na program.
Dnes na Vás čaká nezabudnuteľný Dubai Safari Park.
Ste pripravení na nezabudnuteľné divoké dobrodružstvo? Rezervujte si tento lístok a navštívte dubajský Safari Park, v ktorom žije viac ako 3 000 zvierat z celého sveta. V tomto parku budete mať možnosť vidieť zblízka jedinečné zvieratá vrátane levov, slonov, žiráf, nosorožcov a hrochov.
Park je rozdelený na niekoľko rôznych zón, z ktorých každá predstavuje iný ekosystém. Budete sa môcť prejsť africkou a ázijskou dedinou alebo zažiť dokonalú arabskú púštnu safari dedinu. Verte nám, dubajský Safari Park je viac než len obyčajná zoologická záhrada - je to miesto, kde sa môžete dozvedieť viac o význame ochrany prírody a dobrých životných podmienkach zvierat!
V cene je zahrnuté:
Celodenný vstup do Dubai Safari Park
Neobmedzená preprava po parku
Arabian Desert Safari (10 minútová jazda na elektrických vozidlách)
Live Shows v parku
Detská Kids Farm
V cene nie je zahrnuté:
Stravovanie a nápoje v parku
Transfer hotel - Dubai Safari Park - hotel - sprievodkyňa Vám odporučí čas a spôsob prepravy do parku. Čas vstupu a odchodu si takto klient určuje individuálne podľa záujmu
Sprievodca počas návštevy parku
Po skončení programu v Dubaji nasleduje individuálny transfer do hotela v Dubaji, ubytovanie a voľný večerný program.


5.deň
Pri pobyte na 5 dní: Check out z hotela, transfer na letisko, odlet.
Pri pobyte na 8 dní: Voľný program v Dubaji.


6.-7.deň
Voľný program v Dubaji.


8.deň
Pri pobyte na 8 dní: Check out z hotela, transfer na letisko, odlet.

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text: