Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,14 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,70 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Filipíny- Mexiko Ázie

Destinácia: Filipíny
Kód zájazdu: 1349756
Cena od: 1 964 €
Príplatky od: 800 €
Poznávacie zájazdy
Exotika
Pobytovo-poznávacie

Výber termínu

20.11.2024 16 dní First Minute 1 964 € +800 € odlet: Viedeň, Budapešť letecká
02.01.2025 16 dní First Minute 1 964 € +800 € odlet: Viedeň, Budapešť letecká
16.02.2025 16 dní First Minute 1 964 € +800 € odlet: Viedeň, Budapešť letecká
05.03.2025 16 dní First Minute 1 964 € +800 € odlet: Viedeň, Budapešť letecká

Popis zájazdu

Filipíny patria ku krajinám, ktoré by ste určite mali aspoň raz za život navštíviť. Rozkladajú sa na vyše 7000 ostrovoch a každý z nich je jedinečný a príroda je na nich skutočne dych berúca. Za 14 dní sa nedá navštíviť všetko, ale v našom poznávacom zájazde sme sa pokúsili vybrať zaujímavé miesta. V našom zájazde nenájdete notoricky známe miesta ako El Nido, či Boracay, ktoré sú plné turistov. Samozrejme, aj tie naše lokality sú turistické a vyhľadavané. Navštívime hlavné mesto Manilu, kde preskúmame nie len historickú časť, ale aj najstaršiu čínsku štvrť mimo Číny na svete. V Cebu sa budeme venovať histórii, kde sa vylodili prví kolonizátori z Európy- Španieli. Dobrodružstvo zavŕšime na ostrove Bohol, ktorý pripomína raj na zemi svojimi panenskými bielymi plážami či zvieratkami, ktoré len ťažko nájdete inde na svete ako napr. Okáľ filipínsky ( tarsier) alebo tajomné čokoládové vrchy ( Chocolate hills).  Na zájazde sa aj dozviete, prečo sme zvolili názov Filipíny – Mexiko Ázie, alebo proste stačí zažiť!

Na vstup na Filipíny je potrebná vstupná registrácia. Vybaví CK. Platnosť cestovného pasu musí byť min. 6 mesiacov po návrate z destinácie.

Program:
1. deň   Prílet do Manily- presun do hotela- oddych

Prílet do destinácie- odletový deň je nultý deň
Privítanie na letisko
Presun do hotela
oddych po ceste
voľný čas

2. deň   Prehliadka Manily a návšteva čínskej štvrti so street foodom
Raňajky v hoteli
V prvý deň zájazdu sa vyberieme na prieskum historickej časti hlavného mesta – Manily. Počas exkurzie navštívite hlavné pamiatky. Prvou zastávkou je rušné obchodné centrum Manily – Makati – kde môžete preskúmať mestskú scenériu cez najvyššie mrakodrapy v krajine a rozľahlé nákupné centrá. Pokračujte návštevou amerického pamätníka a cintorína s hrobmi 17 191 vojakov, z ktorých väčšina prišla o život pri operáciách na Novej Guinei a na Filipínach. Ďalším v itinerári je Intramuros, najstaršia štvrť a historické jadro Manily, často označované aj ako opevnené mesto. Dokončite prehliadku pevnosťou Santiago, citadelou, ktorú ako prvý postavil španielsky dobyvateľ Miguel López de Legazpi.
Ďalej pokračujeme do tzv. China town, prvé “čínske mesto/štvrť” mimo Číny, kde mimo iného ochutnáte aj miestni street food. 

3. deň   Presun na ostrov Bohol a tradičná filipínska barbecue
Raňajky v hoteli
Presun na letisko a odlet na ostrov Bohol
Privítanie na letisku a transfer do hotela
Po ubytovaní sa môžete vykúpať v mori a následne vás čaká tradičná filipínska hostina u miestnych v štýle barbecue a iných dobrôt.
Noc v hoteli

4. deň   Pozorovanie žraloka veľrybieho s obedom

Raňajky v hoteli
V tento deň pôjdete spoznávať neuveriteľné tvory, ktoré žijú na Filipínach. Medzi ne patrí aj žralok veľrybí ( whale shark). Žraloky veľrybie sú hrozivo vyzerajúce tvory , no priateľské  a radi si pochutnajú na planktóne. Dorastá do dĺžky 12 až 13 metrov a v priemere váži 12 ton. Pri tomto výlete ich však pozorujete úplne zblízka a môžete s nimi aj zaplávať. Je fascinujúce vidieť na vlastné oči ako tieto majestátne ryby plávajú pod hladinou.
Po jedinečnom zážitku vás čaká obed
návrat na hotel
voľný čas

5. deň   Exkurzia na Chocolate hills a pozorovanie Okáľa filipínskeho s obedom
Raňajky v hoteli
Po raňajkách sa vyberieme na návštevu slávnych Chocolate hills ( čokoládových vrchy), ktoré sú na zozname prírodného dedičstva UNESCO.Čokoládové vrchy na ostrove Bohol sú oslavované ako jedna z najpozoruhodnejších prírodných javov na Filipínach. Viac ako 1 260 kopcov – ktoré dostali svoje meno podľa bohatej hnedej farby, ktoré sa sfarbujú počas letných mesiacov – je geologickou anomáliou, ktorú je najlepšie vidieť z vyvýšenej vyhliadky v meste Carmen.
Následne sa vyberieme do prírodnej rezervácia, kde žije najmenší primát na svete- Okáľ filipínsky. Na prvý pohľad ho spoznáte podľa obrovských oranžových očí, ktoré tvoria väčšiu časť jeho hlavy. Tento úžasný tvor, ktorý je veľký ako dlaň s prstami, s váhou cca. 120gramov  je najaktívnejší v noci, kedy loví potravu- prevažne hmyz. Cez deň ich nájdete oddychovať na stromoch, či listoch. Viac sa už o Okáľoch alebo “mamagoch” ( ako ich miestni volajú) dozviete na mieste.
obed
návrat na hotel
voľný čas 

6. deň   Exkurzia na 2 ostrovy- pozorovanie delfínov- šnorchlovanie a obed

Raňajky v hoteli
Skorý ranný odchod na jedinečnú exkurziu- Island hopping, počas jedného dňa spoznáte niekoľko ostrovov, ktoré sú skoré neobývané.  Skoro ráno nastúpite na tradičné filipínske rybárske loďky a idete na nich do nádherných filipínskych vôd. Počas plavby na ostrov môžete pozorovať napr. stáda delfínov, ktoré určite spravia z načatého dňa skvelý zážitok. Vystúpite na ostrove Balicasag, kde na vás čaká pozorovanie korytnačiek, ktoré tu voľne žijú a šnorchlovanie (masky na šnorchlovanie dostanete alebo si donesiete vlastné). Filipíny sú známe aj svojim bohatým podmorským životom, kde budete mať šancu pozorovať koraly a rybky rôznych farieb a tvaroch, skutočné podmorské divadlo. Po šnorchlovaní vás čaká chutný obed v podobe mušľovej polievky a hlavného chodu- tradičné filipínske barbecue, ale aj morské plody.
Keď vám trošku pretrávi budeme pokračovať na Virgin Island. Ostrov nie je v skutočnosti ostrov, ide o dlhý úsek piesku , ktorý obklopuje krištáľovo čisté a tyrkysovo modré more. Svoj názov „Virgin“ si vyslúžil , lebo tu nikto nežije.
Voľný čas na ostrove
Návrat na Bohol
Voľný čas

7. deň   Jazda na lanovke alebo zip line a plavba riekou Loboc s obedom
Raňajky v hoteli
Dnes sme si pre odvážnejších pripravili výlet, kde si môžete vyskúšať zip line alebo lanovku. Zip line je určite obrovský zážitok. Po trochu adrenalínu vás čaká plavba s obedom na rieke Loboc.
Plavba po rieke začína od mosta Loay pri kostole San Pedro. V polovici 1-hodinovej plavby sa loď zastaví pred veľkou chatkou na krátke vystúpenie ďalších miestnych folklóristov ( dobrovoľníci z okolitej dedinky) oblečených v tradičnom baro’t saya. Obed sa podáva formou bufetu a celý zážitok vám spríjemňuje aj živá hudba.Loď sa plaví pozdĺž rieky, až kým nedosiahne malú časť vodopádov Busay, z ktorej sa manévruje na spiatočnú cestu.
návrat do hotela
voľný čas

8. deň   Exkurzia na miestne trhovisko s ochutnávkou a výlet na Anda beach
Raňajky v hoteli
V tento deň si spestríte výlet návštevou miestneho trhoviska. Je to skutočne farbistý zážitok, kde sa dozviete veľa o každodennom živote miestnych, ktorých život nie je najľahší, ale stále majú úsmev na tvári. Ako už tradične na trhovisku je aj veľa miestnych špecialít od výmyslu sveta a tie tam spolu ochutnáme.
pokračujeme na pláž Anda, ktorá vás určite chytí za srdce.
Anda beach je rajom na ostrove Bohol, údajne je tu ten najbelší a najjemnejší piesok. Užite si pláž.
Návrat do hotela
Voľný čas

9. deň   Oddych na pláži
Raňajky v hoteli
presun na druhú pláž a hotel v rámci ostrova Bohol
ubytovanie v hoteli
voľný čas

10. deň   Oddych na pláži
Raňajky v hoteli
voľný čas

11. deň   Oddych na pláži
Raňajky v hoteli
voľný čas

12. deň   Oddych na pláži
Raňajky v hoteli
voľný čas

13. deň   Presun do Cebu- Exkurzia po meste Cebu s obedom
Raňajky v hoteli
presun trajektom do Cebu
Prehliadka mesta–ponorte sa do  bohatej histórie mesta Cebu prostredníctvom návštevy pamiatok, ako sú Museo Sugbo, The Heritage of Cebu Monument  ( Monument dedičstvo Cebu)a Yap San Diego Ancestral House (Yap San Diego Dom). Pozrite si známy Magellanov kríž a mnoho iného. Získajte raz za život šancu uvidieť  pôvodné Ježiška (bábika malého Ježiška) v bazilike del Santo Niňo , ktorú doniesli kolonizátori ako dar pôvodným kmeňom.
obed – tradičný lečon ( grilované prasiatko) s prílohami 
ubytovanie v hoteli a voľný čas

14. deň   Presun letecky do Manily - voľný čas na nákupy

Raňajky v hoteli
check out
let do Manily
Ubytovanie v hoteli
voľný čas na nákupy

15. deň   Odlet domov
Raňajky v hoteli
Voľný čas
Odlet domov


*Poradie aktivít v programe sa môže meniť v závislosti od času príletu/odletu (letecká spoločnosť má právo meniť časy letov).
**CK má právo na zmenu hotela, úpravu programu, za predpokladu adekvátnej náhrady a zrozumiteľného ohlásenia účastníkom zájazdu.

Cena zahŕňa:
slovensky /česky hovoriaci sprievodca
ubytovanie v 4* hoteloch s raňajkami
vstupy a aktivity podľa programu
obedy/ večere podľa programu
vnútroštátne prelety
vstupná registrácia na Filipíny
transfery v destinácii

Cena nezahŕňa:
spiatočná etenka od 800 EUR
osobné výdavky
cestovné poistenie Balík A3 vyššie storno - 72€/osoba/pobyt (v prípade príletu deň po termíne zájazdu - 76,80€)
transfer na/z/ letisko Bratislava - Viedeň - Bratislava: 15€/osoba/cesta

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text: